För bostadsutvecklare - Wilma Fastighetsmäkleri
Wilma Fastighetsmäkleri

Att sälja det som inte finns

Att förmedla bostäder som säljs på ritning ställer höga krav på oss som mäklare och inkluderar flera olika moment som inte blir aktuellt vid försäljning av en befintlig bostad.

Eftersom kunden vanligtvis inte ser sin blivande bostad är det extra viktigt att på ett så tydligt och korrekt sätt som möjligt förklara och visualisera hur det kommer att bli. Uppdraget bygger på ett starkt förtroende, både från våra uppdragsgivare och från de kunder som ska köpa en bostad.

Det är just det förtroendet som vi är duktiga på att skapa.

Next Section

Analysera – Planera – Sälj!

Att bygga bostäder tar tid, och det måste få ta tid. Däremot är det inte lika roligt när försäljningen tar tid. Ett gediget förarbete är en förutsättning för ett bra försäljningsresultat.

Vilken typ av bostäder efterfrågas i området, ska det vara lyxiga penthouse, yteffektiva 3:or eller ska det vara mindre studios? Vad tycker köparna att det är värt att betala lite extra för och vad genererar inte något ytterligare värde för kunden?

Vår närhet till köparna och marknaden ger oss en god insikt i vilka frågor som är viktiga för kunderna. Vi är länken mellan er som utvecklar bostäderna och de som köper dem. Använd oss gärna som bollplank genom hela processen, från markförvärv till tillträde.

Next Section

Förmedlingsuppdraget

Förmedlingsuppdraget ser olika ut beroende på hur stort projektet är, i vilket skede vi kommer in i försäljningsprocessen och vilken hjälp vår uppdragsgivare efterfrågar.

Vid mindre projekt, tex konvertering av råvind till vindsvåning, förtätningsprojekt eller takpåbyggnader hjälper vi till med prissättning, ta fram försäljningsmaterial och kundkontakt/visningar. Försäljningen till slutkund sker oftast direkt med bindande avtal, vanligtvis överlåtelseavtal.

Vid lite större projekt, där huset byggs från grunden, är det stor variation i vårt uppdrag. Här spelar tidsaspekten en viktig roll och var i försäljningsprocessen vi kommer in. Vi anpassar vår tjänst efter era önskemål och behov.

Next Section

Bakgrund och erfarenhet

Vi som arbetar på Wilma Fastighetsmäkleri har lång erfarenhet av nyproduktion i olika former. Vi har förmedlat ett flertal vindsvåningar som sålts på ritning i Stockholms innerstad och större projekt som tex Haga Nova i Hagastaden (240 lgh), Alprosen i Bromma (109 lgh) och Stadsporten i Nacka (140 lgh). Vi har även erfarenhet inom sälj- och marknadsansvar från bostadsutvecklingsbolag.

Att arbeta som fastighetsmäklare innebär en hel del kundkontakt, så en förutsättning är att älska att ha med människor att göra. Att sedan få kombinera kundkontakter med marknadsanalys och skräddarsy säljstrategier för olika projekt, gör att förmedling av nyproduktion är ett fantastiskt roligt och stimulerande jobb.